• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Big Ben nu mai da ora Londrei. Intra in reparatii pentru cativa ani

Big Ben nu mai da ora Londrei. Intra in reparatii pentru cativa ani

Emblematicul ceas Big Ben din Londra, construit in 1859, are nevoie urgenta de reparatii de 40 de milioane de lire (52 milioane euro), ceea ce l-ar putea obliga sa intre intr-o pauza prelungita de trei ani, potrivit The Sunday Times.

Mecanismul ceasului, care cantareste cinci tone, este pe punctul "de a ceda si este o problema catastrofala", astfel incat trebuie sa intre in reparatii cat mai repede posibil.  

Desi nu exista probleme structurale legate de cladire, care face parte din Palatul Westminster, exista unele defectiuni legate de ace si un dezechilibru la pendul, ceea ce face tot mai dificil ca ceasul sa dea ora exacta, noteaza ziarul.  

Planul de restaurare include instalarea unui ascensor in turn si modernizarea lui pentru a putea indeplini criteriile de siguranta prevazute in Legea de Securitate si Sanatate britanica ce reglementeaza toate edificiile in care lucreaza persoane.  

Nu este prima data cand Big Ben, ale carui batai de clopot dau ora la fiecare 30 de minute, in timp ce sfertul de ora are sunet distinct, este oprit. Ultima oara a fost in 2007. El a ramas in tacere si la lucrarile de intretinere din 1934, 1956 si 1990, in timp ce in 1976, bataile de clopot nu s-au auzit cateva luni din cauza unei defectiuni.


19 octombrie 2015 12:35
Modifică setările cookies