• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Bilantul inundatiilor din Mexic a ajuns la 186 de morti

Bilantul inundatiilor din Mexic a ajuns la 186 de morti

Intemperiile care au afectat Mexicul saptamana trecuta au provocat moartea a cel putin 123 de persoane, iar alte 63 au fost date disparute, a anuntat luni ministrul mexican de Interne Miguel Angel Osorio Chong, relateaza AFP.

"Pentru moment, am inregistrat 123 de persoane care si-au pierdut viata din cauza fenomenelor meteorologice", a declarat ministrul in cadrul unei conferinte de presa, luni, in portul din Acapulco (sud), unul dintre locurile cele mai afectate de intemperii, care a ramas izolat timp de cinci zile.
 
Ultimul bilant oficial anunta anterior 110 morti si 68 de persoane date disparute.
 
Cele 68 de persoane date disparute sunt locuitori ai satului La Pintada (400 de locuitori), in statul Guerrero, unde jumatate din case au fost acoperite de o alunecare de teren.
 
Alte cinci cadavre au fost descoperite luni in acest sat, dar ministrul nu a precizat daca figurau pe lista disparutilor.
Potrivit lui Chong, satul vecin Acatepec, situat pe munte, a fost afectat de asemenea de o alunecare de teren "foarte comparabila" celei din La Pintada, iar serviciile de interventie au descoperit opt morti, luni.
 
Furtunile Manuel, pe coasta Pacificului, si Ingrid, pe coasta Atlanticului, au afectat Mexicul saptamana trecuta, cauzand ravagii in 22 dintre cele 32 de state din tara, avariind cel putin 1,5 milioane de locuinte.

24 septembrie 2013 15:20
Modifică setările cookies