• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Opozitia conservatoare castiga alegerile parlamentare din Australia - presa

Opozitia conservatoare castiga alegerile parlamentare din Australia - presa

Televiziunea publica australiana ABC a anuntat sambata victoria in alegerile nationale a opozitiei conservatoare conduse de Tony Abbott, care ii va succeda astfel laburistului Kevin Rudd la conducerea Australiei, relateaza AFP, preluata de Mediafax.

"Coalitia (dominata de conservatori) este deja sigura de castigarea a 74 de locuri. Plecand de aici, ei vor avea majoritatea. Cred ca putem spune ca Guvernul a pierdut", a declarat Antony Green, specialist in alegeri, pentru postul de televiziune.
 
Camera inferioara a Parlamentului numara 150 de locuri.
 
Potrivit ABC, coalitia dominata de partidul de opozitie, partidul liberal, va avea 90 de locuri, fata de 58 cate ar obtine laburistii premierului in exercitiu Kevin Rudd. Cele doua locuri ramase ar urma sa le revina formatiunilor independente.
 
Mai multi ministri din Guvernul in exercitiu au recunoscut deja ca au pierdut. "Guvernul va suferi o infrangere in aceasta seara", a declarat ministrul Apararii Stephen Smith pentru ABC.
 
Partidul laburist a fost la putere timp de doua mandate consecutive de trei ani. Cei sase ani au fost marcati de o economie infloritoare, dar si de lupte interne feroce, de care australienii s-au saturat.

7 septembrie 2013 13:30
Modifică setările cookies