• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Pozitia copilului , filmul lui Calin Netzer, a castigat trofeul Ursul de Aur, la Berlin

“Pozitia copilului”, filmul lui Calin Netzer, a castigat trofeul Ursul de Aur, la Berlin

Filmul "Pozitia copilului", regizat de Calin Peter Netzer, a primit, sambata seara, trofeul Ursul de Aur pentru cel mai bun film, la cea de-a 63-a editie a Festivalului International de Film de la Berlin.

Juriul Berlinalei din acest an, prezidat de cineastul chinez Wong Kar Wai, a desemnat castigatorii, sambata seara, din cele 19 filme aflate in competitia oficiala a festivalului.
 
Anterior, jurnalista Catherine Hickley de la agentia de informatii financiare Bloomberg a alcatuit un Top 3 al celor mai bune pelicule de la Berlin, pe care le considera marile favorite pentru obtinerea trofeului Ursul de Aur.
 
Filmul "Pozitia copilului", regizat de Calin Peter Netzer, a primit cea mai mare nota (trei stele si jumatate) in acest clasament. Filmul "Pozitia copilului" se situeaza intre "bun" si "excelent" in opinia jurnalistei de la Bloomberg.
 
Pe de alta parte, si prestigioasa publicatie The Hollywood Reporter considera ca actrita Luminita Gheorghiu ("Pozitia copilului") se numara printre favoritele la trofeul pentru intepretare feminina acordat la Festivalul de Film de la Berlin, alaturi de Paulina Garcia ("Gloria") si Juliette Binoche ("Camille Claudel 1915").
 
Agentia de presa Reuters afirma, de asemenea, ca filmul "Pozitia copilului" este unul dintre lungmetrajele favorite din cursa pentru castigarea Ursului de Aur si pentru trofeul de interpretare feminina.
 
Filmul "Pozitia copilului" de Calin Netzer a primit, vineri seara, si premiul criticii internationale - FIPRESCI la Festivalul International de Film de la Berlin (7-17 februarie).

16 februarie 2013 20:30
Modifică setările cookies