• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
BNR lansează o monedă de argint, la 150 de ani de la înfiinţarea Bibliotecii Academiei Române

BNR lansează o monedă de argint, la 150 de ani de la înfiinţarea Bibliotecii Academiei Române

Banca Naţională a României (BNR) va lansa, vineri, în circuitul numismatic o monedă din argint dedicată anversării a 150 de ani de la înfiinţarea Bibliotecii Academiei Române.

Moneda are o valoare nominală de 10 de lei, un diametru de 37 de milimetri şi greutatea de 31,103 grame. Tirajul emisiunii este de 200 de exemplare.
 
"Aversul monedei redă o imagine de epocă a sălii vechi de lectură a Bibliotecii Academiei Române, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „10 LEI”, stema României şi anul de emisiune „2017”", precizează BNR.
 
Pe revers se află sigla Academiei Române suprapusă peste o compoziţie grafică reprezentând colecţiile Bibliotecii Academiei Române, iar la exterior este inscripţionat circular ,,BIBLIOTECA ACADEMIEI ROMANE 150 ANI”.
 
Moneda din argint are un preţ de 380 lei fără TVA (452,20 lei cu TVA) , iar vânzarea se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.
 
 

3 august 2017 11:42
comentarii (1)

Comentarii (1)


frei_herr 2017-08-03 12:46:23
Wooooow!... Ma duc repede sa prind si eu vreo 10 bucati. Nu de alta. da' daca dau pe o singura bucata 452 de lei si ea are in piatza o valoare comerciala adevarata ca si bancnota curenta de 10 lei, probabil ca e vreo shmecherie la mijloc de se fac doar 200 de bucati. Nu?... Sa le reaminteasca cineva oligofrenilor de la BNR ca toate monedele romanesti de pina au venit comunistii la putere costau si aveau EXACT valoare de circulatie si intrebuintzare scrisa pe ele! Adica de moneda 5 lei de aur, de ex., puteai cumpara exact atita cit puteai cumpara si cu cantitatea echivalenta de aur pur care intra in acea moneda!... Auzi jegule de Isarescu?!?...