• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Bricostore se retrage din Ungaria, din cauza crizei economice

Bricostore se retrage din Ungaria, din cauza crizei economice

Grupul francez de bricolaj Bricostore, cu operatiuni in Romania, Ungaria si Croatia, a decis sa se retraga de pe piata ungara la inceputul anului 2013, din cauza crizei economice, transmite AFP, preluata de Mediafax.

"Ungaria traverseaza o criza economica profunda de la inceputul lui octombrie 2008, care a dus la o scadere importanta a activitatilor Bricostore Ungaria in anii care au urmat", a anuntat intr-un comunicat presedintele grupului, Philippe Bresson.
 
El a adaugat ca nu se intrevede o refacere serioasa si durabila a consumului in Ungaria, astfel ca actionarii au fost nevoiti sa decida oprirea activitatii magazinelor din aceasta tara, la inceputul anului viitor.
 
Bricostore este prezent in Ungaria din 1997, iar in iunie 1998 a deschis un prim magazin la Torokbalint, la vest de Budapesta. In prezent, Bricostore opereaza in Ungaria opt magazine.
 
Un reprezentant sindical al lucratorilor din comert, Jozsef Szalig, a declarat pentru agentia ungara de presa MTI ca plecarea din Ungaria a Bricostore, care inregistreaza pierderi pe aceasta piata din 2009, va duce la desfiintarea a 1.000 de locuri de munca.
 
In Romania, Bricostore opereaza 15 magazine, iar in Croatia trei.

16 noiembrie 2012 16:57
Modifică setările cookies