• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Brigitte Bardot denunta demersurile pentru eutanasierea cainilor maidanezi

Brigitte Bardot denunta demersurile pentru eutanasierea cainilor maidanezi

Brigitte Bardot denunta proiectul care prevede "exterminarea sistematica" a tuturor cainilor fara stapan din Romania, intr-o scrisoare deschisa adresata presedintelui roman Traian Basescu si publicata miercuri pe site-ul fundatiei sale.

"In urma cu cateva zile, un copil in varsta de patru ani, ranit de un caine, a decedat in lipsa ingrijirilor, in urma ranilor suferite. In fata acestei drame teribile, tin sa imi exprim infinita tristete si gandurile mele se indreapta inainte de toate catre familia sa. Dar sunt, de asemenea, extrem de socata sa aflu ca o razbunare, care nu isi are locul, se va abate asupra tuturor cainilor din Romania, chiar si a celor blanzi", incepe scrisoarea deschisa, semnata de Brigitte Bardot. 

"Condamnarea la moarte a unei intregi specii, asa cum prevede proiectul dumneavoastra, este total contrar legilor si uzantelor din tarile civilizate ale Uniunii Europene. Decizia dumneavoastra suna ca un apel sangeros, nedemn de un om politic desemnat sa ia decizii cu calm si nu pentru a castiga voturile unei parti a opiniei publice", afirma Bardot in scrisoarea adresata presedintelui roman. 

Presedintele Traian Basescu a facut apel marti la Guvern sa emita o OUG prin care sa stabileasca "un termen scurt sau rezonabil" in care persoanele doritoare sa adopte cainii maidanezi, iar animalele neadoptate in acest termen sa fie eutanasiate.

"Ar fi aberant sa puneti in pericol toate eforturile intreprinse de atatea asociatii doar pentru a calma spiritele. Trebuie votata o lege care sa permita continuarea intr-o maniera mai sistematica a controalelor si sterlizarilor cainilor si reducerea numarului lor in acest fel. Ar trebui sa promovati campaniile de adoptie, pentru ca acesti caini de pe strada sa aiba o sansa de a se integra in comunitate si de a regasi viata de familia pe care au avut-o inainte de a fi aruncati pe strada de predecesorii dumneavoastra. Ma bazez pe inteligenta si bunul simt al partidului majoritatii pentru a adopta o lege care sa fie conforma cerintelor Uniunii Europene, din care faceti parte acum, din 2007", conchide presedinta fundatiei.


6 septembrie 2013 12:27
Modifică setările cookies