• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Buget de 1 miliard de dolari pentru un film despre viata profetului Mahomed

Buget de 1 miliard de dolari pentru un film despre viata profetului Mahomed

Compania Alnoor Holding cu sediul in Qatar a anuntat, marti, ca bugetul unui film in sapte parti despre viata profetului Mahomed va fi de 1 miliard de dolari.

Personajul Mahomed nu va aparea insa in film, respectand traditia islamica, care interzice orice forma de reprezentare a profetilor.
 
Aceasta productie cinematografica va avea "sapte parti in loc de trei, cat fusesera anuntate initial, si un buget total de 1 miliard de dolari", a declarat Ahmed Al-Hachemi, presedintele Alnoor Holding.
 
"Echipa de experti a terminat de scris scenariul, dupa ce a depasit multe provocari artistice si dramatice", a adaugat el.
 
Alnoor Holding anuntase, in 2009, ca va strange fonduri pentru o epopee cinematografica produsa de Barrie Osborne, un producator de la Hollywood, cunoscut mai ales pentru francizele "Stapanul inelelor" si "The Matrix".

Alnoor a anuntat ca filmul va fi turnat in engleza si va fi tradus in alte limbi, "pentru a corecta proasta imagine pe care societatile occidentale le au despre Islam".

In septembrie, un film cu buget redus produs in Statele Unite, intitulat "Inocenta musulmanilor", care il descria pe profetul Mahomed ca pe un hot cu practici deviante, a starnit reactii violente si atacuri soldate uneori cu victime in mai multe tari musulmane.

20 decembrie 2012 08:48
comentarii (1)

Comentarii (1)