• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Bulevardul Regina Elisabeta, blocat in a 14-a zi de proteste la Universitate

Bulevardul Regina Elisabeta, blocat in a 14-a zi de proteste la Universitate

Protestatarii care se opun proiectului minier de la Rosia Montana au ocupat Bulevardul Regina Elisabeta din Bucuresti si sambata noapte, in a paisprezecea zi a protestului, au fluturat steaguri tricolore, au cantat si au scandat "Fara violenta".

A paisprezecea zi a protestului a inceput, ca si zilele trecute, in zona fantanii de la Universitate, unde s-au adunat aproximativ o suta de persoane, cu steaguri si peturi umplute cu pietricele, au scandat "Uniti, salvam Rosia Montana!" si au afisat pancarte cu mesaje contra exploatarii miniere cu cianuri, dar si a gazelor de sist.
 
Cordoanele de jandarmi s-au repozitionat pe bulevardul ocupat de protestatari, intre rondul de la Universitate si intersectia cu strada Academiei.
 
Manifestantii de la Universitate cer retragerea proiectului de lege care reglementeaza exploatarea minereurilor din perimetrul Rosia Montana, anularea contractului cu Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), interzicerea exploatarilor cu cianuri in Romania, introducerea zonei Rosia Montana in patrimoniul UNESCO si demiterea celor patru initiatori ai proiectului de lege, ministrii Dan Sova, Rovana Plumb, Daniel Barbu si directorul ANRM Gheorghe Dutu.
 
Din 1 septembrie, in centrul Capitalei si in mai multe orase din tara au loc zilnic proteste ale celor care se opun proiectului minier de la Rosia Montana.

14 septembrie 2013 21:00
Modifică setările cookies