• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cancelarul german Angela Merkel s-a accidentat la schi

Cancelarul german Angela Merkel s-a accidentat la schi

Cancelarul german Angela Merkel s-a ranit dupa ce a cazut la schi, in timpul vacantei de Craciun. Ea a fost nevoita sa isi anuleze intalnirile prevazute saptamana aceasta, a anuntat luni purtatorul sau de cuvant Steffen Seibert, relateaza AFP.

"Cancelarul nu va putea onora anumite intalniri anuntate saptamana aceasta. A suferit un soc important in timpul unei caderi la schi, in cursul vacantei de Craciun, si a suferit o fractura la nivelul bazinului", a declarat Seibert intr-o conferinta de presa obisnuita, noteaza Mediafax.
 
Tratamentul "ii impune sa stea cat mai mult timp posibil in rapos si sa mearga ajutata", a precizat el. Cancelarul "se va concentra asupra unui numar redus de intalniri, la Cancelarie si la Berlin, (si isi) va desfasura restul activitatii de acasa", a adaugat purtatorul de cuvant.
 
Merkel "este intru totul in masura sa munceasca si sa comunice. Ea va conduce, spre exemplu, Consiliul de Ministri de miercuri", a precizat Seibert, oferind asigurari ca gravitatea ranii nu necesita publicarea unor "buletine de sanatate in mod regulat".
 
Purtatorul de cuvant nu a insistat asupra circumstantelor accidentului, care s-a produs in cursul vacantei cancelarului, la sfarsitul lui decembrie, in Alpi, in sudul Elvetiei, la Engadine, in cantonul Grisons, o regiune in care se afla statiuni pentru sporturi de irana cunoscute, ca Saint Moritz sau Pontresina. El nu a precizat data la care a avut loc accidentul si nu a spus daca au fost implicate si alte persoane.
 
Seibert a precizat, in schimb, ca incidentul s-a "produs, fara indoiala, la o viteza redusa", referindu-se la dezbaterea cu privire la viteza pe care o avea pilotul de Formula 1 Michael Schumacher in momentul accidentului de schi in urma caruia se afla intre viata si moarte, la Grenoble.
 
Seibert a anuntat ca vizita lui Merkel la Varsovia, prevazuta pentru miercuri, unde urma sa fie primita de catre premierul polonez Donald Tusk, a fost anulata, la fel ca si primirea noului premier luxemburghez Xavier Bettel la Berlin, joi.
 
Cancelarul "ii va suna pe cei doi oficiali (luni) pentru a-si cere scuze si a stabili alte date" pentru aceste vizite, a anuntat Seibert.

6 ianuarie 2014 13:00
Modifică setările cookies