• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cantareata de muzica indiana Naarghita a decedat la varsta de 74 de ani

Cantareata de muzica indiana Naarghita a decedat la varsta de 74 de ani

Cantareata Naarghita, cunoscuta pentru pasiunea sa pentru muzica indiana, pe care a transformat-o intr-o cariera de succes inainte de 1989, a decedat, in noaptea de marti spre miercuri, la varsta de 74 de ani, informeaza stirileprotv.ro.

Naarghita a fost gasita moarta in locuinta sa, de catre nepoata ei. Ea locuia cu chirie intr-o garsoniera din Bucuresti. In prezent, trupul neinsufletit al artistei se afla la Institutul Medico-Legal pentru autopsie, iar dupa finalizarea procedurilor va fi depus la capela cimitirului Bellu din Bucuresti.
 
Dupa o viata de succes, ultimii ani si i-a petrecut insa in saracie, singura si cu o pensie de doar 40 de lei pe luna.
 
Maria Amarghioalei (Naarghita) s-a nascut pe 14 ianuarie 1939, la Pufesti, judetul Vrancea. Naarghita si-a descoperit pasiunea pentru muzica si dansuri indiene dupa ce a vizionat filmul "Vagabondul", in regia lui Raj Kapoor, pelicula pe care a revazut-o de peste cincizeci de ori.
 
Povestea Naarghitei a inceput in 1957, cand Maria Amarghioalei a intrat ca figuranta in corpul de balet al Teatrului de Revista "Constantin Tanase".
 
La zece ani de la debut, se vorbea despre "fenomenul Naarghita". Avea concerte, iar de la Bollywood primea numeroase oferte. La invitatia premierului Indiei Indira Gandhi, Naarghita a vizitat New Delhi, unde a avut ocazia sa-l cunoasca personal pe idolul sau, actorul si regizorul indian Raj Kapoor. Cei doi au legat o prietenie stransa, iar artistul indian Raj Kapoor s-a indragostit de ea. "M-am rugat la Dumnezeu sa nu-mi ceara mana. Imi anulam cariera, nu se pot face doua cariere, casatoria sau cariera. Am respectat Romania si India la fel de inalt. Pana la 1 milion de euro mi s-a oferit numai pentru un interviu si un cantec", povestea cantareata intr-o emisiune difuzata anul trecut pe postul acasa.

27 februarie 2013 17:56
Modifică setările cookies