• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Capela Sixtina a fost inchisa pentru pregatirea Conclavului

Capela Sixtina a fost inchisa pentru pregatirea Conclavului

Capela Sixtina a fost inchisa marti, incepand de la ora 12.00 GMT (14.00, ora Romaniei), in vederea organizarii viitorului Conclav, a carui data nu este cunoscuta inca, au anuntat Muzeele de la Vatican, relateaza AFP.

Celebra capela pictata de Michelangelo a ramas deschisa in timpul demisiei lui Benedict al XVI-lea, joia trecuta. Alte parti ale muzeelor de la Vatican, inclusiv Apartamentul Borgia sau colectia de arta religioasa moderna, vor putea fi vizitate in continuare.
 
Potrivit Constitutiei apostolice (care reglementeaza Conclavul in cele mai mici detalii), "Congregatia Generala" a cardinalilor este care va aproba inceperea lucrarilor. Capela este unul dintre cele mai vizitate locuri din Vatican.
 
Cardinalii electori se vor inchide in interiorul acesteia "con-clave" ("cu cheia") pentru a-l alege pe succesorul lui Petru, timp in care nu vor comunica si nu vor avea nicio legatura cu exteriorul, sub amenintarea excomunicarii.

"Tot materialul necesar" este pregatit pentru a proceda rapid la amenajarea Capelei, a precizat sambata trecuta parintele Federico Lombardi, purtatorul de cuvant la Sfantul Scaun. Este vorba despre instalarea unui semineu prin care va iesi un fum alb ce va anunta "urbi et orbi" (catre cetate si catre lume) alegerea celui de-al 266-lea Papa din istoria Bisericii Catolice.
 
Incepand de luni, primele "Congregatii Generale" reunesc cardinalii electori, cei cu varsta sub 80 de ani, dar si pe cei care au depasit aceasta varsta. Ele permit punerea problemelor pe masa si definirea mai exacta a profilului viitorului Pontif. Candidaturile se oficializeaza, in general, in timpul acestor "Congregatii".

5 martie 2013 16:40
Modifică setările cookies