• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Casa Alba: Atacul cibernetic asupra Sony Pictures, o problema de securitate nationala

Casa Alba: Atacul cibernetic asupra Sony Pictures, o problema de securitate nationala 

Atacul cibernetic major asupra Sony Pictures de la sfarsitul lui noiembrie este o "problema grava de securitate nationala" pentru Statele Unite, a apreciat joi purtatorul de cuvant al Casei Albe, subliniind ca aceasta actiune a fost efectuata de un actor "sofisticat", relateaza AFP.

Intrebat in legatura cu o posibila implicare a Coreei de Nord, Josh Earnest a afirmat ca nu poate da un raspuns.  Departamentul american al Justitiei si FBI lucreaza la dosar si "ancheta avanseaza", a spus el, adaugand ca acest tip de investigatie este "extraordinar de complex". 

Sony Pictures a renuntat miercuri sa scoata pe piata filmul "Interviul care ucide!", in urma unor amenintari ale un hackeri in spatele carora ar sta Phenianul. 

Intrebat in legatura cu raspunsul pe care Casa Alba intentioneaza sa-l aduca acestui incident, Earnest a subliniat ca NSC (Consiliul de Securitate Nationala) va examina "un ansamblu de optiuni". 

Purtatorul de cuvant al Executivului american a insistat totusi asupra necesitatii unui raspuns "proportional", subliniind ca obiectivul celor care conduc un atac cibernetic de acest tip este de a "provoca un raspuns din partea Statelor Unite". 

Filmul, o parodie asupra unui complot fictiv al CIA pentru asasinarea liderului nord-coreean Kin Jong-un, urma sa fie scos pe piata in ziua de Craciun in Statele Unite.


19 decembrie 2014 11:14
Modifică setările cookies