• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Casa Alba reactioneaza dur. Rusia i-a acordat azil lui Snowden

Casa Alba reactioneaza dur. Rusia i-a acordat azil lui Snowden

Casa Alba a reactionat dur, joi, fata de acordarea azilului lui Edward Snowden de catre Rusia si a incercat totodata sa descurajeze Congresul sa limiteze supravegherea comunicatiilor, in urma dezvaluirilor fugitivului, relateaza AFP.

 "Suntem extrem de dezamagiti de faptul ca Guvernul rus a luat aceasta decizie, in pofida cererilor noastre foarte clare si legale, (atat) in public, (cat) si in privat, de expulzare a domnului Snowden in Statele Unite, pentru ca sa raspunda la acuzatiile care i se aduc", a declarat Jay Carney, purtator de cuvant al Executivului american, trasmite Mediafax.

Rusia i-a acordat azil temporar lui Snowden, care a parasit joi aeroportul din Moscova in care era blocat de peste o luna si care se afla de-acum intr-un loc "sigur", dar necunoscut. 

Acest fost consultant al serviciilor americane de informatii este inculpat pentru spionaj de catre tara sa, dupa dezvaluirea unor operatiuni masive de supraveghere a comunicatiilor efectuate de catre Agentia Nationala americana pentru Securitate (NSA). 

Intrebat despre mentinerea unui summit bilateral la inceputul lui septembrie intre presedintele Barack Obama si omologul sau rus Vladimir Putin, la Moscova, inainte summitului G20 de la Sankt Petersburg, Carney a sugerat ca acesta este de-acum nesigur, dupa mai multe saptamani de ambiguitate pe aceasta tema.


2 august 2013 14:12
Modifică setările cookies