• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Casa Alba: Statele Unite colecteaza informatii asa cum fac toate tarile

Casa Alba: Statele Unite colecteaza informatii asa cum fac toate tarile

Presedintia Statelor Unite a minimizat noua controversa aparuta dupa dezvaluiri despre amploarea activitatilor de spionaj americane in Franta, explicand ca Washingtonul primeste informatii din strainatate "asa cum fac toate tarile", relateaza AFP.

"Nu vom comenta public toate presupusele activitati de spionaj si am spus clar ca Statele Unite primesc informatii din strainatate asa cum fac toate tarile", a explicat purtatorul de cuvant al Presedintiei SUA, Caitlin Hayden.
 
"Asa cum presedintele Barack Obama a declarat in discursul la Adunarea Generala a ONU, am inceput sa trecem in revista modul in care obtinem informatii, pentru a ajunge la un echilibru intre preocuparile legitime privind siguranta cetatenilor nostri, cea a aliatilor si preocuparile privind protejarea vietii private", a explicat Hayden.
 
Potrivit ziarului Le Monde, Agentia americana pentru Securitatea Nationala (NSA) a efectuat 70,3 milioane de actiuni de interceptare a datelor telefonice din Franta in perioada decembrie 2012 - ianuarie 2013. Site-ul ziarului Le Monde a citat documente oferite de fostul consultant NSA Edward Snowden, aflat in prezent in Rusia.
 
In acest context, ministrul francez de Externe, Laurent Fabius, l-a convocat "imediat" pe ambasadorul Statelor Unite la Paris pentru a oferi explicatii.

21 octombrie 2013 21:07
comentarii (1)

Comentarii (1)