• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Ce spun britanicii despre ramanerea tarii in Uniunea Europeana

Ce spun britanicii despre ramanerea tarii in Uniunea Europeana

Britanicii sunt impartiti in mod egal in legatura cu ramanerea Marii Britanii in UE, punand astfel si mai multa presiune asupra premierului Cameron care incearca sa obtina concesii din partea altor lideri ai Uniunii inainte de referendumul planificat, relateaza DPA.  

Sondajul realizat de YouGov, in randul a circa 5.000 de alegatori, arata ca 41,6% dintre persoanele chestionate vor vota pentru ramanerea Marii Britanii in UE, in timp ce 40,7% vor opta pentru iesirea tarii din blocul comunitar.

Un procent de 17,7% au raspuns ca nu stiu cum vor vota la referendum.

Daca cei care au raspuns cu "nu stiu" sunt eliminati, atunci 50,6% dintre cei chestionati sunt in favoarea ramanerii Marii Britanii in UE, iar 49,4% sunt impotriva.  

"Numarul acestora este extrem de apropiat si, dupa sondajele recente, exista si mai multe dovezi ca doar cateva procente separa cele doua tabere", a declarat Matthew Goodwin, analist politic la Universitatea din Kent.  

Cameron a lansat o a doua runda de negocieri cu liderii UE in august, subliniind cele patru domenii in care Marea Britanie doreste o reforma: competitivitate, suveranitate, securitate sociala si guvernanta economica.

Rivalii politici l-au acuzat ca este prea vag in solicitarile sale si ca nu reuseste sa spuna publicului exact ceea ce el spera sa obtina in cadrul negocierilor.


22 octombrie 2015 16:58
Modifică setările cookies