• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cea mai mare gradina de flori din lume, parcul Keukenhof din Olanda, deschisa pentru public

Cea mai mare gradina de flori din lume, parcul Keukenhof din Olanda, deschisa pentru public

Parcul Keukenhof din Olanda, cea mai mare gradina de flori din lume, cu peste 7 milioane de plante inflorite, si-a deschis joi portile pentru publicul larg, cu ocazia celei de-a 65-a aniversari a acestei expozitii, scrie AFP.

Rosii, mov, galbene, portocalii, violete si albe, numeroase lalele din peste 1.000 de varietati si de toate culorile au fost plantate in acest parc de 32 de hectare. Ele sunt inconjurate de branduse, gladiole, narcise si frezii.
 
Laleaua, prezenta in toate pietele de flori din tara, a devenit un simbol al Olandei. Parcul Keukenhof, care va fi deschis pana pe 18 mai, se afla in centrul "tarii bulbilor" si este inconjurat de uriase campuri cu flori care apartin fermierilor din imprejurimi.
 
Parcul floral, care asteapta in acest an vizita a peste 800.000 de persoane, este din 1949 principala vitrina a producatorilor olandezi de plante cu bulbi. Keukenhof este, totodata, unul dintre principalele obiective turistice ale Olandei, alaturi de capitala Amsterdam si morile de vant, fiind vizitat de la infiintarea sa de aproape 45 de milioane de turisti.
 
Parcul Keukenhof este deschis in fiecare an, incepand din ultima saptamana a lunii martie si pana in mai.

20 martie 2014 18:45
Modifică setările cookies