• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cei mai noi consilieri ai lui Iohannis

Cei mai noi consilieri ai lui Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretele de numire in functia de consilier prezidential a lui Leonard Orban, Elena Simina Tanasescu si Mihaela Ciochina.

Fostul comisar european Leonard Orban, al carui nume a fost avansat neoficial ca viitor consilier al presedintelui Klaus Iohannis, a demisionat pe 6 ianuarie din postul de presedinte al Consiliului de Administratie al Institutului European din Romania (IER). 

La 20 decembrie, surse politice au declarat pentru Mediafax ca Orban va coordona, la Cotroceni, domeniul afacerilor europene. 

Simina Tanasescu este doctor in drept constitutional, prodecan al Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti. Aceasta a fost judecatoare intre 1991 si 1993 si a predat la Institutul National al Magistraturii, fiind numita in 2009 membru al CSM din partea societatii civile pentru un mandat care s-a incheiat in 2011. 

Mihaela Ciochina a detinut functia de director general al Directiei generale legislative din Senatul Romaniei. 

Presedintele Iohannis a mai semnat, la inceputul lunii ianuarie, decretele de numire in functia de consilier prezidential a lui Dan Mihalache, Dan- Andrei Muraru, Cosmin-Stefan Marinescu, Tatiana Niculescu Bran și Adrian-George Scutaru.


14 ianuarie 2015 15:49
Modifică setările cookies