• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cel mai mare diamant alb din lume, estimat la 35 mil. dolari, scos la licitatie

Cel mai mare diamant alb din lume, estimat la 35 mil. dolari, scos la licitatie

Cel mai mare diamant alb din lume, o nestemata de 118 carate, estimata intre 28 milioane de dolari si 38 milioane de dolari, va fi scos la vanzare in cadrul unei licitatii care va avea loc pe 7 octombrie, la Hong Kong, informeaza huffingtonpost.com.

In termeni de marime, calitate, slefuire si culoare, "acesta este cel mai mare diamant alb pe care am avut vreodata privilegiul sa il vindem", a precizat Quek Chin Yeow, directorul diviziei asiatice a casei Sotheby's si expert in diamante. 

A fost extras in 2011, sub forma unei pietre de 299 de carate, dintr-o mina dintr-o tara din sudul Africii, al carei nume nu a fost precizat de casa organizatoare. 

Oficialii de la Sotheby's au spus ca nu pot sa ofere publicitatii numele tarii de origine, intrucat, potrivit acordului incheiat cu proprietarul diamantului, acesta a dorit sa ramana anonim. 

Actualul record de pret pentru un diamant alb este de 26,7 milioane de dolari. Nestemata are o forma de para, 101 carate si a fost vanduta de casa Christie's la Geneva in primavara. 

La aceeasi licitatie de pe 7 octombrie va fi pus in vanzare si un diamant rotund albastru, de 7,6 carate, estimat la 19 milioane de dolari.


5 septembrie 2013 16:18
Modifică setările cookies