• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cel mai mare diamant pur incolor din lume, vandut cu pret record de 26,7 mil. dolari

Cel mai mare diamant pur incolor din lume, vandut cu pret record de 26,7 mil. dolari

Un diamant pur incolor, taiat in forma de para, de 101,73 de carate, cel mai mare din categoria sa, a fost vandut miercuri seara cu pretul record de 26,7 milioane de dolari, la o licitatie organizat la Geneva de casa Christie's, informeaza AFP. 

Cumparatorul acestei nestemate este bijutierul american Harry Winston, a carui companie a fost cumparata recent de grupul elvetian Swatch Group.  Casa de licitatii Christie's spera totusi sa obtina cel putin 30 de milioane de dolari. 

Extras din mina Jwheng din Botswana, acest diamant a avut in versiunea sa bruta 236 de carate. Bijutierul care l-a slefuit si prelucrat a avut nevoie de 21 de luni pentru a-i da forma actuala, de para, cu lungimea de 4,1 centimetri si latimea de 2,5 centimetri. 

Numele acestui diamant va fi de acum inainte "Harry Legacy". 

Diamantul a obtinut clasificarea "D" din partea Institutului american de gemologie, fapt ce atesta ca acea nestemata are cea mai buna culoare posibila. El a obtinut totodata clasificarea pentru cea mai buna transparenta si este perfect simetric.  In aceasta categorie, campionul mondial este "Cullinan I", o nestemata de 530,20 carate, care face din bijuteriile coroanei britanice si care nu a fost niciodata pus in vanzare.


16 mai 2013 12:28
Modifică setările cookies