• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cel putin 12 morti in Siria, intr-un raid aerian guvernamental impotriva unui liceu

Cel putin 12 morti in Siria, intr-un raid aerian guvernamental impotriva unui liceu

Cel putin 12 persoane, majoritatea elevi de liceu si profesori, au fost ucisi duminica intr-un raid efectuat de aviatia regimului impotriva unei unitati scolare de la Raqa, un oras din nordul Siriei aflat sub controlul rebelilor, a anuntat un ONG, relateaza AFP.

"Aviatia siriana a bombardat intrarea unui liceu tehnic in orasul Raqa, provocand moartea a 12 persoane, majoritatea elevi cu varsta sub 18 ani, si ranind multi altii, unii aflandu-se in stare grava", a anuntat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, un ONG cu sediul in Marea Britanie.
 
Observatorul a postat pe Internet o inregistrare video extrem de atroce, in care sunt surprinse corpuri ciopartite, unul sub carti si caiete.
 
Rebelii au preluat pe 6 martie controlul asupra orasului Raqa, singura capitala a unei provincii aflate pe mana insurgentilor. In prezent, orasul este controlat in principal de jihadisti din cadrul gruparii Statul Islamic in Irak si Levant (SIIL).
 
Pe de alta parte, potrivit ONG-ului, cel putin 19 militari au fost ucisi, iar alti 60 raniti, intr-o ofensiva a rebelilor, in noaptea de sambata spre duminica, impotriva unor posturi militare la Nasseriya al-Qalamoun, la nord de Damasc.

29 septembrie 2013 13:21
comentarii (1)

Comentarii (1)


Modifică setările cookies