• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cel putin 13 persoane au murit din cauza taifunului Wipha care traverseaza Japonia

Cel putin 13 persoane au murit din cauza taifunului Wipha care traverseaza Japonia

Cel putin 13 persoane au murit miercuri pe o mica insula din Japonia, unde autoritatile nu mai au vesti de la aproximativ 50 de alti locuitori, dupa trecerea taifunului Wipha, relateaza AFP.

Wipha a provocat marti seara si miercuri dimineata ploi foarte puternice si rafale violente de vant pe coasta pacifica a marii insule Honshu, in special in regiunea megalopolisului Tokyo.
 
Cinci case au fost distruse in urma alunecarilor de teren de pe insula Oshima, situata la 120 de kilometri sud de capitala, a a transmis televiziunea publica NHK, adaugand ca autoritatile nu au vesti de la 36 de persoane.
 
"Am confirmat moartea a 13 persoane si acest numar ar putea creste", a explicat un oficial din cadrul politiei locale pentru AFP.
 
Potrivit NHK, majoritatea cadavrelor au fost descoperite printre daramaturile caselor de lemn, distruse de taifun, si alte doua au fost recuperate dintr-un rau, ale carui ape au crescut in urma precipitatiilor.
 
Autoritatile incercau sa afle informatii despre aproximativ 50 de locuitori despre care nu mai stiau nimic, a adaugat televiziunea.
 
Imaginile difuzate de post aratau scene dezolante de pe aceasta insula turistica cu 8.300 de locuitori, unde namol, arbori smulsi din radacina si alte resturi s-au adunat in apropierea caselor ai caror rezidenti au fost evacuati catre adaposturi.
 
Miercuri, la ora locala 09:00 (03:00, ora Romaniei), Wipha nu atinsese inca uscatul si continua sa afecteze coasta pacifica a regiunii Tokyo deplasandu-se catre nord-est cu o viteza de 70 de kilometri pe ora, conform agentiei meteorologice japoneze.
 
Acest al 26-lea taifun al sezonului in Asia aduce cu sine vanturi care ating si 180 de kilometri pe ora.

16 octombrie 2013 08:14
Modifică setările cookies