• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Peste 18 cazuri de cancer de tiroida, confirmate la minori in Fukushima. Asiana Airlines suspenda zborurile catre aceasta zona

Peste 18 cazuri de cancer de tiroida, confirmate la minori in Fukushima. Asiana Airlines suspenda zborurile catre aceasta zona

Un studiu de impact al radiatiilor emise la catastrofa de la Fukushima asupra locuitorilor din prefectura unde este situata centrala atomica a aratat ca 18 minori au cancer de tiroida, dar legatura cu dezastrul nuclear nu a fost totusi stabilita, relateaza AFP.

Un comitet de supraveghere a sanatatii locuitorilor din regiune a efectuat teste pe 200.000 de persoane cu varste de pana la 18 ani.  Numarul cazurilor de cancer confirmate este in prezent de 18, respectiv cu sase mai multe decat la precedentul raport datand din iunie si efectuat pe un numar mai mic de persoane.

Specialistii mandatati de autoritatile prefectorale tind sa creada ca aceste cazuri nu sunt legate direct de accidentul nuclear din 11 martie 2011. Ei isi bazeaza afirmatiile pe datele comparative, in special in cazul dezastrului de la Cernobil, din 1986, din Ucraina.  Potrivit lor, ar fi prea devreme pentru aparitia unor cazuri de cancer, la putin peste doi ani de la catastrofa, in timp ce se estimeaza ca sunt necesari intre trei si cinci ani pentru a se putea stabili o legatura cauza-efect.

Cea de-a doua mare companie sud-coreeana, Asiana Airlines, a anuntat miercuri ca isi inceteaza zborurile charter catre Fukushima, in Japonia, incepand din octombrie, din cauza temerii privind radiatiile emise dupa accidentul nuclear din aceasta zona din martie 2011, relateaza AFP.

Compania de electricitate Tokyo Electric Power (TEPCO) a anuntat marti ca 300 de tone de apa radioactiva s-au scurs dintr-un rezervor, iar aceasta s-a raspandit in baltile si pe terenul centralei nucleare avariate.


21 august 2013 08:19
Modifică setările cookies