• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
2.600 de zboruri anulate in SUA, din cauza unei furtuni ce se indreapta spre Washington

2.600 de zboruri anulate in SUA, din cauza unei furtuni ce se indreapta spre Washington

Viscolul care a afectat mai multe state din nordul SUA si se indrepta spre capitala Washington a determinat, marti, anularea a aproximativ 2.600 de zboruri si inchiderea a sute de scoli, facand drumurile impracticabile in numeroase regiuni, relateaza AFP.

Peste zece state, din Minnesota (nord) pana in Virginia (est), se aflau pe traiectoria acestei furtuni care a antrenat ninsori abundente in Montana, in nord-vestul tarii, unde stratul de zapada a ajuns la 60 de centimetri. Cel putin patru persoane au murit in accidente pe strazile si autostrazile acoperite de zapada sau polei, potrivit presei locale.

"Sunt asteptate cantitati impresionante de zapada, care vor face deplasarile periculoase", au avertizat serviciile americane de meteorologie, sfatuind populatia sa nu se deplaseze decat in caz de urgenta.
 
Furtuna a ajuns marti seara in orasul Chicago (Illinois, nord), unde este asteptat un strat de zapada de 30 de centimetri. Peste 900 de zboruri au fost anulate pe aeroportul O'Hare din oras, una dintre cele mai importante platforme aeroportuare americane, iar alte 260 pe un alt aeroport din Chicago.
 
Peste 100 de zboruri au fost, de asemenea, anulate la Minneapolis, in Minnesota (nord), potrivit site-ului specializat FlightAware. Mai mult, 1.162 de zboruri prevazute pentru miercuri au fost anulate in asteptarea furtunii, majoritatea in regiunea capitalei federale Washington.
 
Furtuna, insotita de rafale violente de vant, se deplasa de fapt catre est si urma sa intalneasca un alt front deasupra Muntilor Apalasi, marti seara. Aceasta ar urma sa ajunga la Washington in noaptea de marti spre miercuri, unde sunt asteptate ninsori abundente care ar putea conduce la anularea unor evenimente.
 
Reuninile ce ar fi trebuit sa aiba loc miercuri in Congresul american, din centrul orasului, au fost anulate ca masura de precautie, marti seara. Unele voturi importante, in special cele legate de bugetul Statelor Unite, au fost amanate pentru dupa-amiaza.
 
La Washington este preconizat un strat de 10-20 de centimetri de zapada.

6 martie 2013 06:42
Modifică setările cookies