• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cel putin 20 de morti in China, in urma unui supertaifun

Cel putin 20 de morti in China, in urma unui "supertaifun"

Taifunul Usagi a provocat moartea a cel putin 20 de persoane in provincia Guangdong, in sudul Chinei, a anuntat luni postul national de televiziune CCTV pe site, citat de AFP.

Insotita de rafale de vant violente si ploi torentiale, cea mai puternica furtuna tropicala din acest an a lovit coasta chineza duminica, spre ora locala 19.40 (14.30, ora Romaniei) la nivelul orasului Shanwei, provocand moartea a cel putin 20 de persoane, potrivit CCTV, care nu ofera alte precizari.
 
Toate trenurile de mare viteza cu plecare din Canton, capitala provinciei Guangdong, au fost anulate, dar si sute de zboruri de pe aeroporturile din Canton, Shenzhen si Hong Kong.
 
Potrivit Centrului National chinez de Meteorologie, citat de CCTV, Usagi urmeaza sa slabeasca in intensitate pe teritoriul Chinei, furtuna indreptandu-se spre nord-vest.
 
Duminica, traficul maritim si aerian a fost paralizat la Hong Kong de catre un "supertaifun", cea mai puternica furtuna tropicala inregistrata pana in prezent anul acesta in lume, prezentand rafale de vant ce atingeau 165 de kilometri la ora.
Usagi a lovit anterior Taiwanul si Filipinele, unde a provocat cel doua morti.
 
Un prim bilant in provincia Guangdong anunta doi morti, doua persoane zdrobite de copac, potrivit agentiei oficiale China Noua.

23 septembrie 2013 07:33
Modifică setările cookies