• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cel putin 26 de morti in Egipt, intr-o coliziune intre un tren si doua vehicule

Cel putin 26 de morti in Egipt, intr-o coliziune intre un tren si doua vehicule

Cel putin 26 de persoane au murit si alte 28 au fost ranite, luni dimineata, in Egipt, intr-o coliziune intre un tren si doua vehicule, la o trecere la nivel cu calea ferata in sudul capitalei Cairo, a anuntat un oficial din cadrul Ministerului Sanatatii, relateaza AFP.

Trenul marfar a intrat in coliziune cu un camion si un microbuz care transporta o familie ce revenea de la o nunta, a declarat seful politiei pentru televiziunea de stat.

Zeci de ambulante au fost trimise la fata locului pentru a transporta ranitii la mai multe spitale, a anuntat politia. 

Potrivit directorului Cailor Ferate egiptene, Hussein Zakaria, cele doua vehicule nu au respectat semnalele de avertisment si nici barierele, incercand sa traverseze calea ferata, iar trenul a venit cu viteza mare.

Conductorul trenului a supravietuit coliziunii. Garnitura si-a continuat drumul aproape un kilometru, dupa care s-a oprit, a precizat el. 

Accidentul are loc dupa cateva zile de la reluarea integrala a traficului feroviar in tara, intrerupt din cauza tulburarilor care au urmat destituirii presedintelui Mohamed Morsi in iulie.  Egiptul s-a confruntat cu mai multe catastrofe feroviare in ultimii ani, in principal din cauza mentenantei insuficiente a retelei si proastei gestionari.


18 noiembrie 2013 07:50
Modifică setările cookies