• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cel putin 3 morti si 500.000 de persoane evacuate in China, in urma taifunului Soulik

Cel putin 3 morti si 500.000 de persoane evacuate in China, in urma taifunului Soulik

Cel putin trei persoane au murit, iar aproximativ o jumatate de milion au fost evacuate, dupa ce taifunului Soulik care a atins duminica estul Chinei, relateaza AFP.

Potrivit agentiei China Noua, trei persoane au murit in provincia Guangdong unde, potrivit statiilor meteorologice locale, in numai 20 de ore, nivelui apei a atins 25 de centimetri,
 
Soulik a atins provincia de coasta Fujian, cu rafale de vant de aproape 120 de kilometri pe ora. Taifunul a fost retrogradat ca depresiune tropicala, a precizat serviciul meteorologic chinez.
 
Peste 500.000 de persoane au fost adapostite in Fujian si in provincia vecina Zhejiang, iar 5.500 de militari au fost mobilizati. Potrivit agentiei China Noua, aproximativ 31.000 de ambarcatiuni s-au refugiat in porturile din regiune.
 
In portul Xiamen, nivelul apei a atins 24 de centimetri de sambata si pana duminica. Local, nivelul unor rauri au depasit cota de alerta, iar pe diguri, la Ningde, se inregistrau valuri de zece metri. Anterior, taifunul Soulik s-a soldat cu doi morti, o persoana data disparuta si 104 raniti in Taiwan.

15 iulie 2013 09:50
Modifică setările cookies