• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cel putin cinci morti la Cairo, intr-o serie de atentate cu bomba vizand politia

Cel putin cinci morti la Cairo, intr-o serie de atentate cu bomba vizand politia

Cel putin cinci persoane au fost ucise vineri in trei atentate vizand politia de la Cairo, in plina campanie de reprimare a islamistilor si inaintea marcarii a trei ani de la revolta in urma careia a fost indeparat de la putere Hosni Mubarak, relateaza AFP.

Trei atentate cu bomba au fost comise vineri, in decurs de doar cateva ore, la Cairo, vizand politia, cu o zi inaintea marcarii a trei ani de la revolta care a condus la indepartarea lui Hosni Mubarak de la putere, a anuntat Ministerul egiptean de Interne, potrivit Mediafax.
 
Ultimul atac a fost comis in vestul capitalei egiptene, pe o artera importanta catre Piramidele de la Giza, fara sa provoace victime, a declarat pentru AFP Hani Abdellatif, un purtator de cuvant al ministerului.
 
Vineri dimineata capitala a fost afectata de un prim atac cu masina-capcana, care a explodat in fata cartierului general al politiei, in centrul orasului, soldat cu patru morti si 70 de raniti, potrivit Ministerului Sanatatii.
 
Trei ore mai tarziu, o bomba a fost detonata in apropierea unei statii de metrou din centru, ranind cinci politisti, potrivit aceleiasi surse.
 
Atacurile impotriva fortelor de ordine s-au multiplicat dupa ce armata l-a destituit la 3 iulie pe fostul presedinte islamist Mohamed Morsi. De atunci, Egiptul se afla intr-un angrenaj al violentei. Autoritatile reprima in sange orice manifestatie a sustinatorilor lui Morsi, iar ca represalii grupari jihadiste revendica atacuri comise impotriva fortelor de ordine.
 
Cinci politisti au fost ucisi joi, intr-un atac cu armament automat asupra unui post de control rutier la Beni Suef, la aproximativ 100 de kilometri sud de Cairo.

24 ianuarie 2014 14:38
Modifică setările cookies