• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Un mort si doi raniti prin impuscare la Londra. Guvernul britanic considera incidentul un atac terorist

Un mort si doi raniti prin impuscare la Londra. Guvernul britanic considera incidentul un "atac terorist" 

UPDATE Un militar britanic a fost ucis, iar alte doua persoane au fost ranite prin impuscare, in sud-estul Londrei, incident considerat "atac terorist" de catre Guvernul britanic, informeaza CNN, preluat de Mediafax.

Militarul britanic ucis in Londra de doi suspecti raniti ulterior de politie a fost atacat cu o sabie si probabil a fost decapitat, cei doi agresori filmand incidentul, afirma surse citate de postul Sky news.
 
Potrivit surselor citate, cei doi suspecti, despre care se presupune ca ar fi islamisti, l-au atacat cu o sabie pe un militar britanic, decapitandu-l. Cei doi agresori au filmat crima si au strigat la sfarsit "Allah Akbar" ("Allah este mare").
 
Postul ITV a relatat ca are o inregistrare video in care unul dintre agresori afirma: "Juram pe Allah cel atotputernic ca nu vom inceta niciodata sa luptam impotriva voastra. Ne cerem scuze pentru femeile care au fost nevoite sa vada asa ceva pe strada astazi, dar si pe teritoriile noastre femeile sunt nevoite sa vada atrocitati. Voi, locuitori ai Marii Britanii, nu veti fi niciodata in siguranta. Inlaturati Guvernul, caci guvernantilor nu le pasa de voi".
 
Politia a fost alertata, i-a localizat pe cei doi suspecti si i-a impuscat. Cei doi primesc ingrijiri medicale in spitale din Londra.
 
David Cameron, aflat la Bruxelles, a convocat imediat Comisia guvernamentala pentru Situatii de urgenta Cobra.
 
Atacul a avut loc miercuri dupa-amiaza in cartierul Woolwich, situat in sud-estul Londrei, iar autoritatile il considera un "incident terorist".
 
David Cameron: Atacul de la Londra, un act "barbar ai inspaimantator, cu caracter terorist"
 
Premierul britanic, David Cameron, aflat la Paris, a denuntat "un act barbar" ai un "atac inspaimantator, cu caracter terorist", dupa uciderea unui militar britanic la Londra.
 
"Este un act barbar, un atac inspaimantator, produs la periferia Londrei; in mod evident, este un incident cu caracter terorist", a declarat David Cameron, potrivit AFP, intr-o conferinta de presa comuna cu preaedintele Frantei, François Hollande.

22 mai 2013 21:28
Modifică setările cookies