• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Telocitele, descoperirea minune a romanilor

Telocitele, descoperirea minune a romanilor

Telocitele, celulele minune descoperite de romani acum doi ani, dar cercetate pe banii chinezilor, refac muschiul inimii afectat de infarct. Anuntul oficial vine de la expertii institutului Victor Babes, dupa sase luni de teste pe animale de laborator. Incurajati de rezultatele uimitoare, specialistii se gandesc deja la urmatorul pas: folosirea telocitelor pentru a vindeca bolile oamenilor.

La testele care s-au desfasurat in laboratoarele Universitatii din Canton-China si care au durat 6 luni, specialistii au descoperit ca telocitele pot reface muschiul inimii afectat de infarct, in cazul sobolanilor. Rezultatele oficiale sunt uimitoare. Sunt de 10 ori mai bune fata de cele obtinute dupa tratamentul conventional cu celule stem.

Atat expertii chinezi, cat si cei romani se pregatesc pentru pasul cu adevarat important: testarea pe oameni, cu atat mai mult cu cat 15.000 de oameni mor anual din cauza bolilor de inima.

Specialistii studiaza folosirea in tandem a telocitelor si a celulelor stem. In afara de China mai sunt interesate de proiect si Germania, Belgia si Statele Unite.

Mai avem insa de asteptat ani buni pana cand telocitele vor putea sa vindece oameni. Totusi cercetarea a fost extinsa si la bolnavii care sufera de accidente vasculare cerebrale si de psoriazis. Telocitele se regasesc in peste 20 de organe ale omului.


27 noiembrie 2012 18:36
Modifică setările cookies