• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cercetatorii au calculat pentru cat timp va mai putea fi locuit Pamantul. Alternativa e sa ne mutam pe Marte

Cercetatorii au calculat pentru cat timp va mai putea fi locuit Pamantul. Alternativa e sa ne mutam pe Marte 

Oamenii de stiinta de la Universitatea East Anglia au estimat pentru cat timp Pamantul va mai putea furniza conditii propice vietii, lasand la o parte eventualele razboaie nucleare sau distrugeri provocate de asteroizi. 

Cifra este una incurajatoare. Cercetatorii estimeaza ca viata pe Pamant va mai exista pentru inca 1,75-3,25 miliarde de ani de acum in colo, scrie Forbes.  

Rezultatele studiului au fost publicate in revista Astrobiology si fac parte dintr-un proiect la scara mai mare, care urmareste moduri in care viata ar putea fi traita si in afara sistemului nostru solar.

De-a lungul ultimilor ani, astronomii au descoperit un numar de planete cu o temperatura ce ar permite locuitul acolo. Pana una alta, Marte ramane cea mai buna solutie.  

"Daca vom avea vreodata nevoie sa ne mutam pe o alta planeta, Marte este probabil cea mai buna sansa a noastra. Este foarte aproape si va ramane in zona care permite dezvoltarea vietii pana la sfarsitul vietii Soarelui, peste sase miliarde de ani de acum incolo", spune cercetatorul Andrew Rushby.


20 septembrie 2013 13:10
comentarii (8)

Comentarii (8)


Modifică setările cookies