• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Dan Voiculescu ramane cu condamnarea de 10 ani de inchisoare, CAB a respins anularea pedepsei

Dan Voiculescu ramane cu condamnarea de 10 ani de inchisoare, CAB a respins anularea pedepsei

Dan Voiculescu ramane cu condamnarea de 10 ani de inchisoare primita in dosarul ICA, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti i-a respins marti cererea de anulare a pedepsei. Decizia este definitiva.

Completul de divergenta care a decis cu privire la solicitarea lui Voiculescu a fost alcatuit din trei judecatori: Dan Lupascu, Isabellle Tocan si Corina Cornelia Daescu.
 
In decembrie, Lupascu si Tocan nu au putut sa cada de acord asupra unei decizii privind contestatia, astfel ca a fost format completul de trei care a luat hotararea definitiva in acest caz.
 
Daescu judeca si dosarul retrocedarilor al primarului Radu Mazare, aflat pe rol de sase ani, noteaza gandul.info.
 
In 15 octombrie, Curtea de Apel Bucuresti a admis in principiu judecarea cererilor de anulare a pedepselor formulate de Dan Voiculescu si Sorin Pantis, condamnati la zece, respectiv sapte ani de inchisoare, in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA).
 
Avocatii lui Voiculescu au depus, in 18 august, la Curtea de Apel Bucuresti, o contestatie in anulare cu privire la pedeapsa primita de acesta in dosarul ICA, iar imediat dupa acest demers au formulat o cerere de stramutare a cauzei la o alta curte de apel din tara. Motivele invocate de avocatii lui Voiculescu au fost legate de mediatizarea excesiva a dosarului, dar si de faptul ca magistratii Camelia Bogdan si Alexandru Mihalcea nu ar fi fost impartiali atunci cand au dat sentinta in cauza.
 
In 8 august, completul de judecata de la Curtea de Apel Bucuresti format din magistratii Camelia Bogdan si Alexandru Mihalcea i-a condamnat definitiv, in dosarul privatizarii ICA, pe Dan Voiculescu la 10 ani de inchisoare, pe Gheorghe Mencinicopschi, fost director al ICA, la opt ani, si pe fostul ministru Sorin Pantis la sapte ani de inchisoare.

6 ianuarie 2015 19:04
Modifică setările cookies