• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cezar va reprezenta Romania la Eurovision 2013, in Suedia

Cezar va reprezenta Romania la Eurovision 2013, in Suedia

Cezar va reprezenta Romania la Eurovision Song Contest de la Malmo din Suedia, cu piesa "It's my life", compusa de Cristian Faur, castigatoare a finalei selectiei nationale Eurovision, care s-a desfasurat sambata seara, la TVR.

Cezar va reprezenta Romania la Eurovision Song Contest de la Malmo, din Suedia, cu piesa "It's my life", compusa de Cristian Faur, castigatoare a finalei selectiei nationale Eurovision, care s-a desfasurat sambata seara, la TVR.
 
Cezar (Cezar Ouatu, supranumit "Cezar The Voice") a obtinut un total de 20 de puncte, de la juriu si de la public, in urma unei lupte foarte stranse cu trupa Electric Fence si cu Luminita Anghel.
 
Cezar va intra in a doua semifinala a concursului Eurovision, care se va desfasura pe 16 mai, la Malmo, in Suedia. Finala internationala a concursului Eurovision va avea loc pe 18 mai si va putea fi urmarita, de asemenea, la TVR.
 
Melodia "It's my life", care va reprezenta Romania la Malmo, a fost aleasa in urma punctajului primit de la juriul de specialitate (50%) si prin televoting (50%). In urma televotului, pe primele trei locuri s-au clasat: Cezar (12 puncte), Casa Presei (10 puncte) si Luminita Anghel (8 puncte). Dupa notarea juriului, primele trei locuri au fost ocupate de: Electric Fence (12 de puncte), Luminita Anghel (10 de puncte) si Cezar (8 de puncte). Astfel, in urma adunarii punctajelor, clasamentul a fost urmatorul: Cezar (20 de puncte), Electric Fence (19 puncte) si Luminita Anghel (18 puncte).
 
In urma preselectiei, in selectia nationala a Eurovision au intrat: Casa Presei - "Un refren", Narcis Iustin Ianau - "Seven", Freestay - "Criminal Mind", Elena Carstea Muttart - "Spinning", Luminita Anghel - "Unique", Ovidiu Anton - "Run away with me", Cezar - "It's my life", Cristian Prajescu - "The best thing in life is to love", Electric Fence - "Emilia", Al Mike feat. Renee Santana - "What is love", Tudor Turcu - "Hello" si Andrei Leonte - "Paralyzed".
 
Juriul selectiei nationale a Eurovision a fost format din George Natsis (presedinte), Alexandra Cepraga, Eduard Circota, Crina Mardare, Andrei Tudor, Stefan Naftanaila si Mihai Ogasanu.
 
Selectia nationala pentru Eurovision a fost prezentata de interpretii Paula Seling, Andreea Banica si Ovi si actorul Marius Rizea. Gazdele din camera verde au fost Oana Vladescu si Toader Paun. Invitata speciala a finalei nationale a Eurovision a fost Alyona Lanskaya, din Belarus, care s-a calificat la concursul european din acest an cu piesa "Solayoh". Totodata, telespectatorii s-au putut bucura de un minirecital sustinut de Paula & Ovi si de o melodie interpretata de Andreea Banica.
Trofeul Euroviosion 2013 a fost realizat si anul acesta de catre designerul Alexandru Ghildus.
 
Finala din 2013 a concursului de muzica Eurovision va avea loc pe 18 mai, la Malmo, dupa victoria din 2012 a interpretei Loreen, cu piesa "Euphoria". Eurovision este cea mai importanta competitie muzicala internationala, organizata de European Broadcasting Union (EBU) - cea mai mare asociatie a televiziunilor publice din Europa -, care se desfasoara in fiecare an, incepand din 1956.

10 martie 2013 10:30
Modifică setările cookies