• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
CFR a introdus un vagon special pentru transportul bicicletelor si al schiurilor

CFR a introdus un vagon special pentru transportul bicicletelor si al schiurilor

CFR Calatori a pus in circulatie un vagon special dedicat transportului de biciclete si/sau schiuri, respectiv Vagonul Bistro-Bicicleta-Schi, se arata intr-un comunicat al companiei.

Conform companiei, este vorba despre un proiect pilot de reamenajare a unui vagon prototip cu 20 de locuri pentru biciclete sau schiuri, 20 de locuri pentru calatori si cu un spatiu bar-bistro.

"Demersurile noastre raspund solicitarilor comunitatilor de biciclisti de a folosi ca mijloc de transport trenul. In functie de felul in care va fi primit acest proiect pilot si de numarul solicitarilor din perioada urmatoare, luam in calcul extinderea lui", a declarat Iosif Szentes, director general CFR Calatori.

Vagonul va putea fi comandat de grupuri care vor sa calatoreasca pe diferite rute cu trenul, transportand in acelasi timp si echipamentul sportiv, in baza unei solicitari trimise pe adresa RelPublic.Calatori@cfrcalatori.ro cu cel 5 zile inainte de efectuarea calatoriei.

'Pe parcursul anului, managementul CFR Calatori a avut o serie de intalniri cu mai multe grupuri si organizatii de biciclisti, cu scopul de a identifica solutii potrivite pentru transportul bicicletelor cu trenul, dar si pentru stabilirea unui circuit de solutionare a cererilor tot mai numeroase pentru grupurile organizate, formate din cel putin 15 biciclisti. In 2016 CFR, Calatori a vandut un numar de aproximativ 16.000 de bilete pentru biciclete. Oferta tarifara este flexibila si va fi calculata pe fiecare solicitare in parte', mentioneaza sursa citata.

De exemplu, un bilet dus-intors pentru o bicicleta si un pasager dintr-un grup de 20 persoane pe ruta Bucuresti - Brasov va costa 60 lei, iar pentru Bucuresti - Constanta - 120 lei.

In prezent, parcul activ al CFR Calatori dispune de 14 vagoane destinate transportului de biciclete, care pot transporta 2-8 biciclete/vagon.

29 decembrie 2016 11:52
comentarii (0)

Comentarii (0)


Modifică setările cookies