• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
CFR: Viteza trenurilor, redusa din cauza caniculei. Intarzieri de pana la 60 de minute

CFR: Viteza trenurilor, redusa din cauza caniculei. Intarzieri de pana la 60 de minute

Viteza trenurilor pe mai multe sectii de circulatie a fost redusa din cauza temperaturilor ridicate, ceea ce duce la intarzieri, in medie, de 15 - 20 de minute si de pana la 50 - 60 de minute la trenurile de lung parcurs care tranziteaza mai multe judete afectate de canicula, informeaza CFR.

Compania Nationala de Cai Ferate "CFR" SA a anuntat luni ca, din cauza temperaturilor ridicate, au fost introduse limitari de viteza in circulatia trenurilor pe mai multe sectii de circulatie de pe raza celor opt regionale de cale ferata: Bucuresti, Craiova, Timisoara, Cluj, Brasov, Iasi, Galati, Constanta.
 
Incepand cu ora 12.00, din cauza temperaturilor ridicate inregistrate in sina, pe anumite sectii de cale ferata, viteza de circulatie a trenurilor de marfa si de calatori s-a redus cu 50 - 70 km/h fata de viteza normala, potrivit Mediafax.
 
Prin aplicarea acestei masuri obligatorii in perioadele caniculare, se vor inregistra intarzieri la destinatie, in medie, de 15 - 20 de minute/tren, functie de traseul trenului din graficul de circulatie. Intarzieri mai mari, de pana la 50-60 de minute/tren, se vor inregistra la trenurile de lung parcurs care tranziteaza mai multe judete afectate de temperaturile ridicate.
 
Masura de reducere a vitezelor de circulatie, in anumite intervale de timp in care temperaturile depasesc limitele normale este o masura obligatorie pentu siguranta traficului feroviar si, de asemensea, este aplicata de toate administratiile de cale ferata, mentioneaza reprezentantii CFR, aratand ca, in perioada de canicula, temperaturile inregistrate in sina depasesc 50 de grade Celsius.
 
In perioadele caniculare, personalul de intretinere a caii ferate efectueaza revizii suplimentare pe intreaga retea feroviara (insotiri de trenuri, verificari directe ale caii, masurarea si inregistrarea permanenta a evolutiei temperaturilor in sina etc.).
Inainte de efectuarea calatoriei, CFR recomanda publicului calator sa solicite informatii despre intarzierile inregistrate in traficul feroviar la statiile si agentiile CFR din Bucuresti si din tara, la telefon 021/9521.

30 iulie 2013 08:41
Modifică setările cookies