• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Chelsea invinge Benfica, scor 2-1, si castiga Europa League

Chelsea invinge Benfica, scor 2-1, si castiga Europa League

Chelsea Londra a devenit prima echipa din istorie care detine in acelasi timp Liga Campionilor si Liga Europa, dupa ce a castigat a doua competitie europeana, miercuri seara, pe Amsterdam ArenA, in fata formatiei Benfica Lisabona.

Chelsea detine si trofeul Ligii Campionilor, castigat anul trecut in fata echipei Bayern Munchen, pana la finala de anul acesta, programata la 25 mai, pe Wembley, intre Bayern Munchen si Borussia Dortmund.
 
Chelsea a devenit a patra echipa din istorie care a castigat patru trofee europene, Liga Campionilor, Cupa Cupelor, Liga Europa si Supercupa Europei, alaturandu-se astfel formatiilor Ajax, Bayern Munchen si Juventus.
 
Tehnicianul Rafael Benitez a mai castigat Cupa UEFA, actuala Liga Europa, in 2004, cu Valencia, devenind al doilea antrenor care castiga aceasta competitie cu doua echipe diferite, dupa italianul Giovanni Trappatoni. Dubla campioana a Europei in 1961 si 1962, Benfica se afla la a saptea finala europeana pierduta.
 
Formatia Chelsea Londra a castigat Liga Europa, dupa ce a invins, miercuri, pe Amsterdam ArenA, echipa portugheza Benfica Lisabona, scor 2-1, golul victoriei fiind marcat de Branislav Ivanovici, in minutul 90+3.

16 mai 2013 07:20
Modifică setările cookies