• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Chile interzice ouale Kinder, in lupta cu obezitatea

Chile interzice ouale Kinder, in lupta cu obezitatea

O legislatie alimentara stricta a intrat de luni in vigoare in Chile pentru a lupta impotriva obezitatii, obligand producatorii sa precizeze pe etichete continutul de zahar sau de grasimi saturate si interzicand, printre altele, vanzarea de oua de ciocolata Kinder Surprise, relateaza AFP, preluata de Agerpres.

"Chile se pozitioneaza ca o tara pioniera in termeni de promovare a alimentatiei sanatoase", a subliniat ministrul sanatatii, Carmen Castillo, intr-un comunicat. Tara este considerata un model de crestere economica in America Latina, dar si una dintre principalele consumatoare de bauturi indulcite.

In prezent peste 60% dintre chilieni (si o treime dintre copii cu varste de sub 6 ani) sunt supraponderali.

Legea care a intrat in vigoare luni a avut nevoie de cinci ani pentru a fi votata, plus patru ani pentru a da timp industriei agroalimentare, care a facut un lobby intens, sa se adapteze.

Legea promite sa revolutioneze etichetele produselor vandute in magazine pentru a proteja mai ales copiii, interzicand vanzarea in scoli de produse ce dauneaza sanatatii. De asemenea, produsele nu vor mai putea fi insotite de o jucarie, precum Kinder Surprise sau ''Happy meal" de la McDonald's.

Insa in timp ce McDonald's isi va putea reformula meniul pentru copii renuntand la jucarie, compania italiana Ferrero nu isi va mai putea vinde ouale de ciocolata Kinder Surprise pe piata chiliana.

28 iunie 2016 09:53
Modifică setările cookies