• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
China, a doua tara dupa SUA care a testat o arma hipersonica, cu o viteza de zece ori mai mare ca viteza sunetului

China, a doua tara dupa SUA care a testat o arma hipersonica, cu o viteza de zece ori mai mare ca viteza sunetului

China a testat pentru prima data un vehicul hipersonic care zboara cu o viteza de cateva ori mai mare decat viteza sunetului, o tehnologie menita sa ii permita ca pe viitor sa atace rapid tinte indepartate, potrivit unei surse de la Pentagon, relateaza AFP, preluata de Mediafax.

Prin acest test, China devine a doua tara dupa Statele Unite care a efectuat zboruri experimentale cu aceste planoare, concepute sa zboare cu o viteza extrem de mare in straturile superioare ale atmosferei terestre, cu scopul de a atinge tinte aflate in orice punct de pe planeta.
 
"Suntem la curent cu acest test de vehicul hipersonic, dar nu comentam", a confirmat pentru AFP locotenent-colonelul Jeff Pool, un purtator de cuvant al Pentagonului.
 
Testarea a acestei arme experimentale, numite WU-14, s-a desfasurat pe 9 ianuarie. Vehiculul a zburat cu viteza Mach 10, de zece ori viteza sunetului, potrivit site-ului Washington Free Beacon, o informatie care nu a fost confirmata de catre Pentagon.
 
Cresterea puterii militare a Chinei in ultimii ani este insotita de noi echipamente, ca portavioane si rachete balistice antinava, si de o intensificare a eforturilor Beijingului in domeniul cercetarii.

16 ianuarie 2014 08:45
Modifică setările cookies