• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
China cere armatei sa fie gata de lupta, in contextul tensiunilor iscate in jurul insulelor Senkaku

China cere armatei sa fie gata de lupta, in contextul tensiunilor iscate in jurul insulelor Senkaku

Fortele armate chineze au primit ordinul de a-si spori capacitatea de lupta in 2013, potrivit mass-media chineze, in contextul tensiunilor iscate in jurul insulelor Senkaku, in relatia cu Japonia, tensiuni incepute in septembrie 2012, relateaza AFP, citata de Mediafax.

In 2013, "Armata Populara de Eliberare (APE) si politia armata populara (forte antirevolta, utilizate in reprimarea rebeliunilor interne) ar trebui sa se concentreze asupra dezvoltarii capacitatii de lupta si de a castiga o batalie", potrivit unui articol publicat in editia externa a Cotidianului Poporului.
 
Directiva a fost sistata de statul major al APE in cadrul programului de antrenamant al fortelor armate pentru 2013, potrivit articolului aparut pe Internet in pagina unei publicatii apropiate armatei.
 
Aceasta publicatie nu face referire la disputa teritoriala din jurul insulelor din Marea Chinei de Est, denumite Diaoyu de China si Senkaku de Japonia, care sunt controlate de Tokyo, dar revendicate fervent de Beijing, dupa ce guvernul japonez le-a cumparat de la o familie in vara anului 2012.
 
Cele doua tari au trimis in ultimele saptamani avioane de lupta in zona, insa armatele celor doua tari nu au fost implicate, pana la acest moment, in lupta deschisa.
 
La sfarsitul lui 2011, presedintele chinez Hu Jintao a cerut marinei chineze sa fie gata de lupta si de urmarire, in scopul de a proteja securitatea nationala.

15 ianuarie 2013 14:41
Modifică setările cookies