• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
China crede ca va convinge Coreea de Nord sa renunte la armele nucleare

China crede ca va convinge Coreea de Nord sa renunte la armele nucleare

Ministrul chinez de Externe, Yang Jiechi, a declarat ca Beijingul nu va abandona Coreea de Nord, reiterand ca dialogul, nu sanctiunile, reprezinta cea mai buna modalitate pentru a convinge regimul de la Phenian sa renunte la armele nucleare, scrie New York Times, in editia online.

Yang Jiechi a sugerat ca sustinerea pe care China a acordat-o sanctiunilor ONU impotriva Coreei de Nord nu trebuie interpretata ca fiind o schimbare de atitudine.
 
"Continuam sa credem ca sanctiunile nu sunt scopul actiunilor Consiliului de Securitate ONU si nici o modalitate fundamentala de rezolvare a chestiunilor relevante", a explicat Yang Jiechi.
 
Dupa ce Coreea de Nord a efectuat al treilea test nuclear, in februarie, China s-a alaturat Statelor Unite si a sustinut inasprirea sanctiunilor ONU impotriva regimului de la Phenian.
 
Coreea de Nord a avertizat vineri ca va renunta la acordurile de neagresiune semnate cu Coreea de Sud, amenintand ca ar putea lansa un atac nuclear preventiv impotriva Statelor Unite, dupa noua serie de sanctiuni ONU.

10 martie 2013 13:03
Modifică setările cookies