• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Chiuariu s-a autosuspendat din PNL, dupa ce a fost pus sub control judiciar pentru trafic de influenta si spalare de bani in dosarul retrocedarilor ilegale

Chiuariu s-a autosuspendat din PNL, dupa ce a fost pus sub control judiciar pentru trafic de influenta si spalare de bani in dosarul retrocedarilor ilegale

Senatorul PNL, Tudor Chiuariu, a decis sa se autosuspende din Partidul National Liberal pana la clarificarea acuzatiilor aduse impotriva sa in dosarul privind retrocedarile ilegale, mentionand ca face acest gest pentru a nu oferi prilejul unor atacuri la adresa PNL.

”Am luat decizia de a ma autosuspenda din Partidul National Liberal, pana la clarificarea situatiei legate de acuzatiile formulate saptamana trecuta. Fac acest gest pentru ca nu vreau ca acuzatii nefondate sa fie prilej de atacuri politice impotriva PNL, partidul in care am intrat acum 18 ani si de care se leaga intreaga mea activitate politica. Le multumesc colegilor pentru sprijinul moral. Raman fidel ideilor si valorilor liberale, pe care le-am promovat in toate functiile politice si demnitatile publice pe care le-am detinut”, se arata intr-un comunicat remis presei.
 
Fostul ministru al Justitiei Tudor Chiuariu a primit trei ani si sase luni de imchisoare cu suspendare, potrivit deciziei definitive luate de ICCJ in dosarul "Posta Romana".
 
Directia Nationala Anticoruptie a anuntat, sambata, ca Tudor Chiuariu a fost pus sub control judiciar pentru trafic de influenta si spalare de bani, dupa ce ar fi stabilit sa primeasca 2,5 milioane euro, pentru interventii privind retrocedarea in cazul lui Sturdza, banii fiind disimulati prin incheierea unui contract de asistenta juridica.

13 ianuarie 2015 12:48
Modifică setările cookies