• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Ciclistul Lance Armstrong spune ca ii este rusine ca s-a dopat, dar ca vrea sa revina in competitie

Ciclistul Lance Armstrong spune ca ii este rusine ca s-a dopat, dar ca vrea sa revina in competitie

Fostul rutier Lance Armstrong a declarat ca ii este rusine ca s-a dopat de-a lungul carierei sale si sustine ca vrea sa revina in competitie, in interviul acordat realizatoarei TV Oprah Winfrey difuzat vineri, informeaza AFP.

"Mi-e rusine de ce am facut. Este urat", a afirmat fostul rutier. El a adaugat ca atunci cand s-a vazut obligat sa paraseasca Fundatia Livestrong a trait un "un moment de mare umilinta".
 
Armstrong a mai spus ca vrea sa revina in competitie, aceasta dorinta fiind un factor important in decizia de a recunoaste ca s-a dopat.
 
De asemenea, el a negat ca ar fi oferit mita agentiei americane antidoping (Usada). ''Nu este adevarat'', a spus Armstrong, atunci cand Oprah l-a intrebat despre cei 250.000 de dolari pe care seful Usada, Travis Tygart, a afirmat ca rutierul a vrut sa-i doneze institutiei in 2004.
 
Americanul Lance Armstrong a recunoscut pentru prima oara in public, intr-un interviu acordat realizatoarei TV Oprah Winfrey, ca a luat produse dopante in timpul carierei sale cicliste, dupa mai mult de zece ani in care a negat acest lucru.
 
Armstrong s-a declarat "dezamagit" ca s-a dopat. "Totul este din vina mea", a spus el. Celebrul ciclist a precizat ca i-ar fi fost imposibil sa castige sapte editii consecutive ale Turului Frantei (1999-2005) fara sa se dopeze. El a recunoscut ca a facut transfuzii sangvine, a luat testosteron, cortizon si hormoni de crestere. El a mai spus ca nu si-a fortat niciun moment coechipierii sa se dopeze si ca niciodata nu a avut sentimentul ca triseaza. Lance Armstrong a mai spus ca nu s-a dopat la editiile Turului Frantei din 2009 si 2010.

19 ianuarie 2013 09:59
Modifică setările cookies