• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cinci presupusi teroristi, arestati aproape de Soci. SUA avertizeaza: Exista risc de atentate la Jocurile Olimpice

Cinci presupusi teroristi, arestati aproape de Soci. SUA avertizeaza: "Exista risc de atentate la Jocurile Olimpice"

Autoritatile ruse au arestat cinci presupusi membri ai unei organizatii teroriste in nordul Caucazului, la est de statiunea Soci, unde vor avea loc Jocurile Olimpice de iarna, dupa ce Statele Unite au avertizat ca exista riscul unor atentate in timpul evenimentului sportiv, relateaza BBC.

Arestarile au fost facute in orasul Nalcik, situat la aproximativ 300 de kilometri est de statiunea Soci, unde vor avea loc Jocurile Olimpice de iarna.
 
Rusia a mobilizat peste 30.000 de agenti de politie in regiune, pentru a evita actiuni teroriste islamiste. Moscova a intensificat masurile de securitate in regiune dupa doua atentate comise in decembrie in orasul Volgograd, soldate cu 34 de morti. Atentatele nu au fost revendicate, dar anchetatorii rusi cred ca sunt opera separatistilor ceceni condusi de Doku Umarov, care a amenintat ca vor fi vizate jocurile olimpice de iarna.
 
Asupra celor cinci suspecti arestati duminica au fost gasite grenade si alte tipuri de dispozitive explozive, au precizat autoritatile ruse.
 
Vineri, Statele Unite au emis o alerta de calatorie destinata cetatenilor americani care intentioneaza sa mearga la Jocurile Olimpice de la Soci, pe litoralul Marii Negre. Potrivit serviciilor de informatii americane, exista riscul unor atacuri teroriste la Soci, chiar daca nu sunt vizati in mod special cetatenii americani.

12 ianuarie 2014 13:23
Modifică setările cookies