• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Clujul a fost desemnat Capitala Europeana a Tineretului 2015

Clujul a fost desemnat Capitala Europeana a Tineretului 2015

Municipiul Cluj-Napoca a obtinut statutul de Capitala Europeana a Tineretului in 2015, iar primarul Emil Boc este de parere ca acest lucru reprezinta o recunoastere a dimensiunii europene a orasului si pasaportul pentru castigarea statutului de Capitala Culturala Europeana in 2021.

Emil Boc a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca noul statut va aduce o mare vizibilitate a Clujului in plan european, va duce la atragerea unui numar mare de turisti si va deschide posibilitatea de noi investitii, scrie Mediafax.
 
Emil Boc a afirmat ca finantarea proiectului va proveni din fonduri locale, nationale, europene si private, din partea mediului de afaceri.
 
"Proiectul Capitala Europeana a Tineretului 2015 este sprijinita si de Ministerul Culturii si de cel al Educatiei. Cluj-Napoca este un oras al tinerilor, avem peste 100.000 de studenti, la care se adauga alte categorii de tineri", a afirmat Emil Boc.
 
Capitala Europeana a Tineretului este titlul acordat unui oras european pe o perioada de un an, in timpul caruia se va acorda sansa de a prezenta printr-un program multilateral viata si dezvoltarea culturala, sociala, politica si economica legate de tineret.
 
Statutul de Capitala Europeana a Tineretului a fost introdus in anul 2009, cu orasul Rotterdam (Olanda), urmat de Torino (Italia) in 2010, Anvers (Belgia) in 2011, Braga (Portugalia), Maribor (Slovenia) in 2013 si Salonic in 2014.
 
In competitia pentru castigarea statutului in 2015 au intrat in finala Vilnius din Lituania, Varna din Bulgaria, Ivanovo din Rusia si Cluj-Napoca din Romania.

25 noiembrie 2012 15:03
Modifică setările cookies