• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cocaina si canabis, intr-o masina diplomatica a Vaticanului, interceptata in Franta

Cocaina si canabis, intr-o masina diplomatica a Vaticanului, interceptata in Franta 

Un automobil diplomatic al Vaticanului, care transporta patru kilograme de cocaina si 200 de grame de canabis, a fost interceptat duminica, pe un drum cu taxa, in apropiere de Chambéry, in Alpii francezi, a anuntat marti o sursa judiciara, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

Persoanele de la bordul masinii, doi italieni in varsta de 30 si 41 de ani, au fost retinute si plasate in arest preventiv.

Cei doi nu detin pasapoarte diplomatice si nimic nu permite ca Vaticanul sa fie acuzat in acest stadiu, a subliniat aceeasi sursa. 

Doua surse concordante afirma ca masina apartine cardinalului argentinian Jorge Maria Mejia, in varsta de 91 de ani, bibliotecar emerit la Sfantul Scaun.  Potrivit postului de radio RTL, secretarul sau particular le-ar fi incredintat masina celor doi italieni, cu cateva zile in urma, pentru a-i face o revizie. Italienii ar fi profitat de acest lucru pentru a face un drum dus-intors catre Spania, pentru a cumpara drogurile, crezand ca nu-i va opri nimeni avand numere de inmatriculare diplomatice. Acest scenariu nu a fost confirmat inca, potrivit unei surse judiciare. 

Pe de alta parte, niciun angajat sau membru al micului stat nu este implicat in mod direct in acest caz, a anuntat marti Vaticanul, potrivit agentiei Media, specializata in subiecte privind Sfantul Scaun.


16 septembrie 2014 16:04
Modifică setările cookies