• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cod galben de furtuna in 15 judete din jumatatea de est a tarii, de joi pana vineri noapte

Cod galben de furtuna in 15 judete din jumatatea de est a tarii, de joi pana vineri noapte

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de furtuna pentru 15 judete din jumatatea de est a tarii, unde incepand de joi, ora 18.00, pana vineri, la ora 22.00, vor fi averse torentiale, descarcari electrice, vant puternic si caderi de grindina.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), de joi dupa-amiaza si pana vineri noapte, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferica accentuata in Moldova, zona Carpatilor Orientali, nordul Dobrogei si al Munteniei.
 
"In aceste regiuni se vor semnala averse torentiale, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului, trecator cu aspect de vijelie si caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 25...30 l/mp si izolat 50 l/mp", se arata in avertizarea emisa de ANM.
 
Avertizarea cod galben a fost emisa pentru judetele Suceava, Botosani, Iasi, Neamt, Bacau, Vaslui, Vrancea, Galati, Tulcea, Braila, Buzau, Prahova, Brasov, Covasna si Harghita.
 
Manifestari ale instabilitatii atmosferice vor fi pana la sfarsitul saptamanii, cu precadere in zonele de munte si in regiunile estice, sudice si centrale, insa pe arii si intervale de timp mai restranse, a precizat ANM.

6 iunie 2013 10:31
Modifică setările cookies