• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cod galben de ninsori si viscol in aproape toata tara, vineri si sambata

Cod galben de ninsori si viscol in aproape toata tara, vineri si sambata

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ninsori si viscol, valabila vineri si sambata, in Moldova, Banat, Crisana, Maramures, Transilvania, nordul Olteniei si al Munteniei. 

Administratia Nationala de Meteorologie a anuntat ca vineri, intre orele 06.00 si 18.00, va ninge in judetele Suceava, Neamt, Botosani, Bacau, iar in judetele Iasi, Vaslui si Vrancea vor fi precipitatii mixte, favorizand depuneri de polei. 

In cea mai mare parte a zonei montane va ninge abundent, iar vantul va sufla tare, viscolind si spulberand zapada. 

In Banat, Oltenia, Muntenia si Dobrogea va ploua, iar cantitatile de apa vor depasi pe arii restranse 20 de litri pe metru patrat. Vantul va avea intensificari locale, temporare, cu viteze mai mari in sud si sud-est, unde rafalele vor depasi 50 de kilometri pe ora. 

Avertizarea cod galben emisa pentru vineri este valabila in judetele Suceava, Botosani, Iasi, Neamt, Bacau, Vaslui, Vrancea, Harghita, Covasna, Brasov, Prahova, Buzau, Dambovita, Arges, Valcea, Sibiu, Hunedoara, Gorj, Mehedinti si Caras-Severin.  Totodata, meteorologii au avertizat ca in noaptea de vineri spre sambata si in prima parte a zilei de sambata va ninge in Moldova, Banat, Crisana, Maramures, Transilvania, in nordul Olteniei si al Munteniei.

Avertizarea intra in vigoare vineri, la ora 18.00 si este valabila pana sambata, la ora 15.00, in aproape toata tara, cu exceptia Capitalei si a judetelor Galati, Braila, Tulcea, Constanta, Ialomita, Ilfov, Calarasi, Giurgiu, Teleorman, Olt si Dolj.


17 ianuarie 2013 14:34
Modifică setările cookies