• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cod rosu de inundatii in 3 judete, portocaliu in alte 3 si galben in alte 5 judete

Cod rosu de inundatii in 3 judete, portocaliu in alte 3 si galben in alte 5 judete 

Hidrologii au extins codul rosu de inundatii pe raurile Vedea si Cotmeana, in judetele Olt, Teleorman si Arges. Avertizarea este valabila pana joi, la ora 08.00.

Potrivit Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, ca urmare a evolutiei situatiei hidrometeorologice din bazinul superior al raului Vedea, se mentine si se extinde avertizarea cod rosu, incepand de miercuri, ora 08.00, pe Vedea si pe afluentul sau Cotmeana, din judetele Olt, Teleorman si Arges. 

Pe cele doua rauri pot fi depasite cotele de pericol, ca urmare a propagarii viiturilor formate anterior. 

Raurile Gilort, in amonte de statia hidrologica Targu Carbunesti (judetul Gorj), Lotru (judetul Valcea), Oltet si afluentul sau Cerna (judetele Gorj, Valcea si Olt) au fost sub avertizare cod rosu de inundatii, de marti, ora 23.00, pana miercuri, la ora 09.00.

De asemenea, meteorologii au emis o noua avertizare cod portocaliu pentru judetele Caras-Severin, Mehedinti si Dolj, valabila de joi, ora 03.00, pana vineri, la aceeasi ora. Va ploua torential si se vor cumula local cantitati de apa de 40-50 de litri pe metru patrat si izolat peste 70 de litri pe metru patrat.

Judetele Timis, Hunedoara, Gorj, Valcea si Olt vor fi, de joi, ora 03.00, pana vineri, la ora 10.00, sub avertizare cod galben de ploi si vijelii.


30 iulie 2014 09:07
Modifică setările cookies