• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Combatantii Ebola , desemnati de revista Time personalitatea anului 2014

"Combatantii Ebola", desemnati de revista Time personalitatea anului 2014

Medicii, infirmierele si celelalte persoane care lupta impotriva epidemiei de Ebola in Africa de Vest au fost desemnati "personalitatea anului 2014" de catre revista americana Time, relateaza AFP, citata de Mediafax.

"Pentru neobosite acte de curaj si compasiune, cu scopul a oferi lumii timp sa-si consolideze apararea, pentru ca si-au asumat riscuri, au insistat, s-au sacrificat si au salvat (vieti), combatantii Ebola sunt personalitatea anului 2014 pentru Time", a comentat miercuri redactorul-sef Nancy Gibbs pe site-ul revistei, motivand optiunea publicatiei.

In 2013, Time l-a desemnat pe Papa Francisc.  

"Ebola este un razboi si un avertisment. Sistemul mondial de sanatate este departe sa fie suficient de solid pentru a ne proteja de o boala infectioasa", subliniaza ea. 

Numarul mortilor cauzat de epidemia de febra hemoragica in cele trei cel mai afectate tari din Africa de vest - Liberia, Sierra Leone si Guineea - se ridica la 6.331, dintr-un total de 17.800 de cazuri, potrivit ultimului bilant prezentat pe 6 decembrie de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS). 


10 decembrie 2014 18:45
Modifică setările cookies