• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Compania SpaceX a reusit sa recupereze inca o racheta pe o platforma maritima

Compania SpaceX a reusit sa recupereze inca o racheta pe o platforma maritima

Compania SpaceX a reusit din nou vineri sa aduca primul etaj al unei rachete pe o platforma maritima, acest lucru urmand sa ii permita cu timpul sa reutilizeze lansatoarele sale, foarte costisitoare, transmite AFP.

Racheta Falcon 9 a decolat, conform programului, la 01h21 (05h21 GMT) de la Cape Canaveral (Florida), si a plasat cu succes pe orbita satelitul de comunicatii japonez SKY perfect JSAT.
 
Lansatorul a revenit apoi, aterizand impecabil pe o barja din Oceanul Atlantic, in uralele echipei de la sol. Firma californiana se indoia de succesul demersului fiindca lansatorul intrase in atmosfera cu o viteza foarte mare, facand dificila franarea la coborare.

Grupul antreprenorului american Elon Musk a mai reusit de doua ori sa readuca pe Pamant primul etaj al Falcon 9, prima oara pe uscat, in Florida, si a doua, pe o barja din Atlantic, in 8 aprilie, dupa lansarea capsulei fara echipaj Dragon spre Statia spatiala internationala (ISS).

SpaceX intentioneaza sa perfectioneze aceasta tehnica pentru a putea reutiliza partile respective ale rachetei in loc sa le piarda in ocean dupa lansari, incheie AFP.

7 mai 2016 10:09
Modifică setările cookies